BLOKLAND & DUIN

Website & Campagne

Waarom?

Al zo’n 25 jaar het administratiekantoor dat net even verder gaat. Vooral in Nijmegen e.o. Tuurlijk maken ze de jaarcijfers op orde, net zo goed als aangiftes, loonadministratie, etc. Maar ja, dat mag je van elk administratiekantoor verwachten. Bij Blokland & Duin beginnen ze met alles van je bedrijf en jezelf te willen weten. Doelstellingen en ambities. Dat nemen ze mee in het interpreteren van de cijfers. En dat leidt vaak tot waardevolle adviezen. Dat weten hun bestaande klanten en dat weten ze van zichzelf. Maar vreemd genoeg werd dat te weinig met de wereld (Nijmegen en daarbuiten) gecommuniceerd.

Hoe?

Hun onderscheidend vermogen hebben we in alle eenvoud vertaald in de pay-off: ’Meerwaarde voor ondernemers’. En presenteerden een nieuwe website en campagne voorstellen waarin niet alleen hun expertise, maar vooral die adviserende rol naar voren kwam. Tijdens de presentatie van die voorstellen (voor het grootste deel via social media) werd een mooie switch gemaakt. Het zou eigenlijk alleen uit gefotografeerde uitingen bestaan. Maar de rationale van die uitingen klonk al bijna als filmscripts. Dus werden het ook commercials.

Resultaat

Een serie van 5 (online) commercials. Dat klinkt meteen duur. Maar als je de crew klein houdt, zelf de regie en editing ter hand neemt, is dat minder begrotelijk. Vijf onderwerpen waar menig ondernemer niet altijd bij stil staat. Op het moment dat zo’n commercial ’liep’, werd er meteen verwezen naar een speciale landingspagina op de nieuwe website met meer informatie over het onderwerp.

Concept, vormgeving, tekst en begeleiding uitvoering: Guus Ottens. Projectmanagement en tekst: Jan Spoorenberg. Realisatie website: Ronald van Dijk.

Commercials

Website